Gazetar/e Fact Check (Fact Check & Researcher Specialist)

Rreth nesh

A2 is a CNN exclusive news channel affiliate headquartered in a major production center in Tirana. A2 will be supported by news operations located in other cities in Albania and the region. A2 aims at raising the standards’ bar in the Albanian news and information delivery by changing the media reality, and offering a fast, accurate and credible news source. The channel will feature the latest technology in the media sector, and it will rely on CNN’s expertise in training and developing its professional team. As an exclusive CNN affiliate, the new channel will complement its original programming by incorporating selected CNN programming and news translated in the Albanian language.

Titulli i postimit * Gazetar/e Fact Check (Fact Check & Researcher Specialist)
Kategoria Editoriale/Gazetari
Lloji i punës Full Time
Përshkrimi i Punës

A2, ekskluzivitet i lajmeve CNN, po kërkon profesionistë me përvojë dhe të rinj të talentuar, të cilët janë të etur për të mësuar dhe për të treguar integritet të lartë.

Ne jemi duke kërkuar për profesioniste me eksperiencë editoriale:

 • Gazetar/e Fact Check (Fact Check & Researcher Specialist)

           Departamenti Editorial

Njohuri shumë të mira (të folur dhe të shkruar) në shqip dhe anglisht.

DETYRAT DHE PËRGJEGJESITË:

 • Të kujdeset për integritetin e përmbajtjeve të A2 CNN,
 • Të shqyrtojë përmbajtjet në terma të saktësisë faktuale, plotësimit të sfondit dhe kontekstit të përgjithshëm, para se ato të publikohen,
 • Zotërimi shumë i mirë i gjuhës shqipe dhe i gjuhës angleze është faktor i panegociueshëm dhe si i tillë do të jetë subjekt verifikimi dhe testimi.

Kërkesat e profilit

 •  Diplomë Bachelor ose Master ne Komunikim, Media, Gazetari, etj.,
 • Të paktën 1-3 vjet eksperiencë në media ose në pozicione të ngjashme në fushën kërkuese, hulumtuese dhe zhvilluese,
 • Të kenë aftësi të forta analitike, kujdes të veçantë ndaj detajit dhe aftësi për të gjetur përgjigjen e duhur ndaj pyetjeve konkrete,
 • Të kenë interes dhe kërshëri të gjallë ndaj ngjarjeve në Shqipëri dhe në botë, si dhe të jenë konsumatorë të përditshëm lajmesh,
 • Aftësi shumë të mira në programet kompjuterike,
 • I/e motivuar, energjik/e, krijues/e, i/e shpejtë, i/e saktë,
 • Aftësi shumë të mira kërkuese,
 • Të posedoj gjykim të mprehtë,
 • Aftësi për të menaxhuar projekte dhe detyra të shumëfishta në të njëjtën kohë,
 • Aftësi për të kryer punë cilësore nën situata presioni,
 • Aftësi për të punuar me orar pune fleksibël, duke përfshirë natën dhe fundjavat dhe të punojë si pjesë e një ekipi,
 • Etikë profesionale e punës dhe gjithmonë i/e gatshëm/me.

Nëse dëshironi të filloni të rriteni ose të përmirësoni karrierën tuaj duke punuar me A2 CNN dhe partnerin tonë CNN, jeni mirëpritur të dorëzoni aplikimin tuaj.

Per të aplikuar për këtë pozicion, ju lutem vizitoni faqen tonë Career website.

Data e fundit e aplikimeve është 02.12.2020.

 

Departamenti i BNJ

https://a2news.com/careers/