Reporter/e i/e Politikes

Rreth nesh

A2 is a CNN exclusive news channel affiliate headquartered in a major production center in Tirana. A2 will be supported by news operations located in other cities in Albania and the region. A2 aims at raising the standards’ bar in the Albanian news and information delivery by changing the media reality, and offering a fast, accurate and credible news source. The channel will feature the latest technology in the media sector, and it will rely on CNN’s expertise in training and developing its professional team. As an exclusive CNN affiliate, the new channel will complement its original programming by incorporating selected CNN programming and news translated in the Albanian language.

Titulli i postimit * Reporter/e i/e Politikes
Kategoria Editoriale/Gazetari
Lloji i punës Full Time
Përshkrimi i Punës


A2, ekskluzivitet i lajmeve CNN, po kërkon profesionistë me përvojë dhe të rinj të talentuar, të cilët janë të etur për të mësuar dhe për të treguar integritet të lartë.

Ne jemi duke kërkuar për profesioniste me eksperiencë editoriale:
 

 • Reporter/e i/e Politikes


Njohuri shumë të mira (të folur dhe të shkruar) në shqip dhe anglisht.
 

 • Te kete sjellje etike,
 • Te hulumtoj, te raportoj, te zhvilloje, te xhiroje dhe te redaktoj lajmet,
 • Te zhvilloj kontaktet dhe te mbaj pergjegjesite per te cilat eshte rekrutuar,
 • Te mbulojne sektorin e politikes, institucione, tema, rubrika të veçanta, duke punuar ne menyre te pavarur ose ne grup me gazetare te tjere, zakonisht nen drejtimin e producentit, producentit ekzekutiv dhe kryeredaktorit,
 • Te raportoj ngjarjet e dites dhe temat qe do te mbuloje tek shefi i politikes, drejtuesi i redaksise, producenti,
 • Te jete shume i kujdesshem ne raportimin e lajmit dhe bashkepunues per ta shtjelluar sa me mire temen,
 • Te mbledhe informacion per temat e caktuara apo per sektorin qe ai mbulon, per te raportuar lajme te sakta dhe ne kohe,
 • Te kontaktoje burimet e tij, ta ndjekin me informacione shtese dhe te thellohen ne kerkime per te qene sa me mire te informuar per shkrimin e lajmit dhe per raportimin live,
 • Te beje raportime perdiodike live ose te regjistruara gjate dites per tema apo zhvillime të ndryshme,
 • Te jete konsultuar me Shefin e Politikes dhe Producentin perkates, per te bere me dije lajmin që do te raportoje, si do ta raportoje, kohezgjatjen, pyetjet qe ai do t’u përgjigjet dhe vendin nga ku do te kryhet raportimi,
 • Te kujdeset që ne raportimin e tij te jete i qarte, i sakte, me nje gjuhe te kuptueshme dhe t'i permbahet sa me shume pyetjeve mbi te cilat ben raportimin,
 • Te kryeje disa lidhje gjate dites dhe per secilen prej tyre duhet te kujdeset qe te sjell nje fakt te ri, nje element me shume, nje interviste apo video, per temen, ngjarjen apo lajmin që raporton,
 • Te realizoje intervistat,
 • Te beje kerkime paraprake dhe te jete i pergatitur per te bere pyetje interesante per te intervistuarin dhe temen e intervistes,
 • Te konsultohet mire me producentin,
 • Te gjenerojne lajme te reja dhe interesante,
 • Te punojne per tema që jane unike, të goditura, te realizuara ne kohen e duhur dhe t'i sjellin keto tema ne kendveshtrime te ndryshme, 
 • Te kene lidhje te ngushte me producentet gjate dites, per mbarevatjen e punes dhe raportimin sa me te kujdesshem te lajmeve dhe temave,
 • Te komunikoje gjate dites me producentin per menyren si do ta trajtoje temen apo lajmin dhe  konsulohet per pyetjet ne rast te intervistave apo per komunikimin qe reporteri do te beje ne lidhjet direkte,
 • Te konsultohet per shkrimin e materialeve te tij dhe dorezon materialin qe producenti e redakton perpara se te marre aprovimin per transmetim,
 • Te jene ne gatishmeri te plote per ngjarje dhe zhvillime te papritura,
 • Te jene ne gatishmeri per sherbime te shpeshta, edhe jashte orarit zyrtar te punes,
 • Te jene ne gatishmeri edhe ne oret e fundjaves,
 • Te respektojnë hierarkine dhe te bashkepunojne me koleget e tjere te redaksise,
 • Te dergoj materialet, lajmin, kroniken tek Shefi i Politikes, Producenti Ekzekutiv, Producenti dhe Kryeredaktori dhe te konsultohet me ta per cdo detaj, perpara se te dalin ne transmetim.

Kërkesat e profilit

 • Diplomë Bachelor ose Master në Gjuhe - Letersi, Gazetari, Komunikim ose fushë të ngjashme,
 • Të paktën 4 vjet eksperience ne redaksi si redaktor apo producent, reporter, gazetar,
 • Aftesi shume te mira ne mbledhjen e lajmeve dhe raportimit,
 • Te jete i/e vemendshme ndaj detajeve,
 • Aftesi shume te mira multi-task dhe te performoje shume mire ne nje ambjent me ritme te shpejta,
 • Aftesi shume te mira me rrjetet sociale,
 • Te jete i/e gatshem te punoje naten dhe ne fundjave,
 • Aftesi shume te mira kompjuterike, perfshire sistemet e redaksise,
 • Te kete njohuri per pajisjet e transmetimit, sistemet e redaktimit, editimit,
 • Aftesi shume te mira shkrimi te lajmit,
 • Aftesi shume te mira ne komunikim, prezantim dhe ne nxjerrjen e informacionit,
 • Te kete nje ze te qarte per transmetim dhe profesional,
 • Aftesi shume te mira hulumtimi dhe intervistimi dhe te kete njohuri mbi ligjet dhe rregullat e medias,
 • Te kete vete-besim, te marre iniciativa dhe te marre vendime te shpejta nen presion,
 • Aftesi shume te mira te punes ne grup dhe ne zgjidhjen e problemeve,
 • Te kete nje personalitet terheqes, te forte, duke i marre gjerat me sportivitet, pozitivitet dhe besim,
 • Te kete kujtese te forte per te kujtuar fakte, figura, emra dhe shkrime,
 • Te jete i/e natyrshem/me para kameres dhe mikrofonit,
 • Aftesi shume te mira per te hyre dhe per t’u njohur me njerez te rinj dhe te moshuar, nga vende dhe shtete te ndryshme,
 • Etike profesionale e punes dhe gjithmone i/e gatshem.Nëse dëshironi të filloni të rriteni ose të përmirësoni karrierën tuaj duke punuar me A2 CNN dhe partnerin tonë CNN, jeni mirëpritur të dorëzoni aplikimin tuaj.

Per të aplikuar për këtë pozicion, ju lutem vizitoni faqen tonë Career website.

Data e fundit e aplikimeve është 08.03.2021.


Departamenti i BNJ
https://a2news.com/careers/